Theo de Waal exposeert in november in Den Haag

November 2009


Spiritualiteit in Kunst
Binnen de kunsten lijkt een groeiende openheid te ontstaan voor Spirituele perspectieven en God als bron van kunstzinnige inspiratie. Twee grote recente exposities in het Centre Pompidou te Parijs (‘Traces du Sacré’) en in de Nieuwe Kerk te Amsterdam (‘Heilig Vuur’) trokken veel aandacht. Of het een reactie is op een in zichzelf opgesloten modernisme, een toenemende behoefte aan ‘veiligheid’ of een doorbreken van nieuw denken over religiositeit, vast staat dat spiritualiteit ‘hot’ is, ook in de kunsten. In de Maand van de Spiritualiteit exposeren in het kader van het project ‘Spiritualiteit in Kunst’ in november 5 kunstenaars hun werk en vinden enkele symposia en lezingen plaats. Opening: 14.00 – 16.00u, toegang vrij. Organisatie: St. Wederzijds – kunst in context / Boskant.

Exposerende kunstenaars zijn: Efrat Zehavi, Anne van Eck, Kaisa Jussila, Lea Boruszek, Hester Israëls, Marah Blom, Anouk Mulders, Theo de Waal en Lei Wu.

Opening van de expositie ‘Spiritualiteit in Kunst’ vindt plaats op zondag 8 november 14.00u door actrice/musicalster Pia Douwes.
Lokatie:
De Boskant
Fluwelen Burgwal 45
Den Haag

voor meer info kijk op:
http://www.deboskant.nl/